Компанія Facebook розробляє власний новинний додаток

Компанія Facebook почала тестування вкладки Facebook News в своїх додатках для iOS. У разі успішного завершення випробувань, додаток Facebook зможе скласти гідну конкуренцію Google News та Apple News.

Facebook News — це план відродження гіганта соціальних медіа. При цьому Facebook заявив, що він не буде акцентувати увагу на бізнесі з доставки новин. Майбутня вкладка Facebook News – це крок компанії до довгострокової мети — змусити технологічні компанії платити за контент, що доставляється користувачам. У проекті беруть участь The Wall Street Journal, Business Insider та інші великі новинні агентства США.

Служба новин Facebook включатиме невелику редакційну групу журналістів, які обиратимуть головні новини. Але в основному розділ новин Facebook буде працювати на комп’ютерних алгоритмах, які будуть відповідати інтересам користувача. Він буде охоплювати широкий спектр актуальних звітів про політику, охорону здоров’я, розваги, спорт, технології, природу та багато іншого.

Все більше і більше новинних агентств хочуть підписатися на новини Facebook, так як компанія готова платити за деякий контент. Дискусії з приводу закриття традиційних засобів масової інформації, таких як газети, ростуть, і журналісти готові перейти на онлайн-платформи, оскільки це забезпечує платежі, а також читачів. Facebook має намір блокувати новинні Додатки інших сервісів, які управляються технічними гігантами Google і Apple. Крім того, Facebook буде боротися з підробленими новинами та “мовою ненависті”.

Водночас інвестиції Facebook у вкладку “новини” вступають у протиріччя з тиском, яке компанія відчуває через політичні та нормативні питання.

Втім, поки Facebook поки не розкриває подробиць про дату запуску вкладки Facebook News.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.