Google показала «найстрашніше місце на Землі»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google показала «найстрашніше місце на Землі», яке раніше приховувалося від громадськості. Це кладовище всіх невдалих проектів американської корпорації, в які вкладали мільярди доларів, проте стати успішними і поширеними серед користувачів їм так і не вдалося. Мова йде про спеціальну зону в офісі Google в Сіетлі, що в США. Там є місце, де розташоване справжнісіньке кладовище з надгробками, на яких є назви та логотипи невдалих проектів, які колись були запущені, але потім, через якийсь період часу, закриті.

У число таких входять Picasa, RSS-агрегатор Google Reader, інструмент для соцмереж Google Buzz, гібрид месенджерів і поштового клієнта Google Wave, а також соцмережі Orkut і Google+. Так, провальних сервісів в історії «пошукового гіганта» було не так багато, але вони все ж були, і компанія намагається зробити так, щоб колишні помилки більш не повторювалися. Керівництво корпорації враховує минулий сумний досвід заради того, щоб зробити нові сервіси успішними, або ж так і зовсім не займатися їх створенням, якщо їх доля знаходиться під великим проектом. Взагалі, найбільше невдалих у американської корпорації на ринку соцмереж і месенджерів.

З якихось причин такі не можуть знайти популярності серед користувачів, в зв’язку з чим забезпечення їх роботи стає нераціональним, тому що аудиторія великих проектів може становити всього кілька мільйонів чоловік, проти мільярдів у конкурентів. Викласти фотографію «найстрашнішого місця на Землі» у вільний доступ компанія Google вирішила виключно через прийдешній Хеллоуїн, який незабаром пройде на території США. Втім, дане кладовище містить в собі не всі «убиті» корпорацією сервіси, а лише основну їх частину. Також на рахунку компанії є й інші, які були закриті з різних причин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.