З контрабандою має боротися митниця: Київстар не відключатиме «сірі» телефони по IMEI

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незаконне ввезення і продаж мобільних телефонів – це проблема митниці та правоохоронців, а зовсім не мобільних операторів. Відповідно, ці структури й повинні з цим боротися, вважає президент компанії «Київстар» Олександр Комаров.

«Що стосується IMEI-кодів – ми проти того, щоб відключати абонентів через те, що недобросовісний продавець продав йому “сірий” телефон. Боротьба з незаконним ввезенням і продажем мобільних телефонів — функція органів митного контролю та правоохоронців. Перекладати цю роботу на телеком-операторів — неправильно», – сказав він.

Глава компанії «Київстар» також зазначив, що розв’язати проблему з краденими телефонами можна за допомогою так званих «чорних списків», куди вносять ідентифікатор пристрою за заявою власника про крадіжку або втрату, і після цього він більше не зможе використовуватися в мережах мобільних операторів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується ідентифікації абонентів, то в «Київстарі» підтримали цю ідею, але заявили, що вона повинна проходити поетапно і при цьому абонентів повинні стимулювати самі оператори та держава.

«Ідентифікація — це, перш за все, захист самого абонента від того, що хтось може “відвести” номер і зняти гроші з картки. Чомусь наші люди цього не бояться, вони думають про міфічне стеження, а не про елементарні принципи безпеки своїх коштів», – підкреслив Олександр Комаров.

Він уточнив, що на сьогодні в мережі «Київстар» близько 15% абонентської бази — ідентифіковані клієнти.

Раніше в компанії «Vodafone Україна» також заявили, що врегулювати проблему ринку несертифікованих мобільних телефонів необхідно на рівні держави за допомогою відключення нелегально ввезених в країну пристроїв.

«Але тут багато нюансів, тому що він не повинен торкнутися рядового споживача, а має вирішуватися на рівні митниці, податкової системи. А оператор — виступати одним з інструментів цієї системи. Світовий досвід показує, що це найефективніший інструмент, коли за допомогою оператора “сірі” смартфони просто не з’являються в мережі і людина захищає свої права шляхом покупки виключно “білого” товару», – пояснював директор Vodafone Retail Денис Поздняков.

Джерело UBR

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.