Кожен четвертий користувач не захищає свої дані

Дослідження, проведене компанією ESET, говорить про те, що багато користувачів безтурботно ставляться до захисту своїх даних. Тим часом така поведінка може обернутися серйозними проблемами.

З’ясувалося, зокрема, що кожен четвертий респондент — 23 % — нічого не робить для захисту особистої інформації. Ці опитані впевнені, що їм нічого приховувати. Однак персональні фотографії, листування та інші відомості, що опинилися в руках зловмисників, можуть бути використані для проведення цільових атак і організації різних шахрайських схем.

Разом з тим 17 % опитаних з метою забезпечення персональної безпеки видаляють історію пошукових запитів. Ще 15 % заклеюють веб-камеру, щоб хакери і зловмисники не могли за ними підглядати.

Опитування також показало, що 14 % користувачів не вводять дані від кредитних карток навіть на офіційних сайтах. Приблизно 11 % респондентів регулярно очищають повідомлення в листуванні.

ESET також зазначає, що 7 % користувачів зберігають особисті фотографії та відеоролики в альбомах з паролем. Ще 13 % респондентів вказують тимчасові адреси електронної пошти при реєстрації, щоб не отримувати спам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я