На Google поскаржилися європейські веб-сайти з пошуку роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інструмент Google для пошуку оголошень про найм на роботу, який з’явився два роки тому і швидко набирає популярність, можливо, є благом для роботодавців і тих, хто шукає роботу. Однак конкуруючі сервіси впевнені, що пошуковий гігант використовує незаконні методи в його просуванні. Вони стверджують, що це коштувало їм користувачів і прибутку.

Свою скаргу 23 європейських веб-сайтів з пошуку роботи направили комісару Євросоюзу з питань конкуренції Маргрет Вестагер (Margrethe Vestager), закликавши провести розслідування діяльності Google, а на час розслідування — наказати компанії припинити нечесну практику.

Як і інші подібні сервіси, Google використовує оголошення, зібрані у багатьох роботодавців, дозволяючи кандидатам фільтрувати та зберігати їх, і отримувати повідомлення про нові вакансії. Щоб подати заяву, користувачеві треба перейти на інший сайт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Невдоволення конкурентів викликав той факт, що Google розміщує віджет свого сервісу у верхній частині результатів пошуку за запитами, пов’язаними з пошуком роботи. Скаржники вважають, що таке позиціонування є незаконним, тому що Google використовує своє домінування на ринку пошукових систем для залучення користувачів до свого спеціалізованому пошуковому пропозиції без будь-яких витрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.