Sharp йде з ринку панелей OLED для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Японська компанія Sharp відмовляється від виробництва органічних світлодіодних панелей (OLED) для смартфонів. Вона програла в конкуренції з корейськими і китайськими виробниками дисплеїв.

Згідно з даними, опублікованими IHS Markit в кінці липня, в другому кварталі компанія Sharp відвантажила в цілому 60 000 панелей OLED для смартфонів. Однак з липня Sharp вже не випускає такі панелі.

На початку цього року галузеві аналітики очікували, що Sharp посилить напрямок бізнесу, пов’язаний з випуском панелей OLED для смартфонів. Як відомо, Foxconn-материнська компанія Sharp – є найбільшим виробничим партнером Apple, так що компанії Sharp приписували роль постачальника панелей OLED для iPhone. Однак щось пішло не так.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед виробників панелей OLED для смартфонів лідує компанія Samsung, що займає 87,2% ринку. На другому місці знаходиться BOE з 5,9%, на третьому — Ever Display з 3,2%. Компанії Tianma і Visionox займають по 1,3%. Зазначимо, що за винятком Samsung, всі перераховані компанії — китайські.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.