Як змусити Chrome моментально завантажувати сторінки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Chrome – не найбільш швидкий браузер, але швидкість завантаження сторінок в ньому можна збільшити в рази. Для цього буде потрібно встановити лише одне розширення.

FasterChrome працює дуже хитро: це розширення заздалегідь завантажує в кеш браузера сторінки по посиланнях, на які ви наводите курсор миші. Варто вам клікнути – і сторінці моментально відкриється в браузері без помітної затримки.

Розробники FasterChrome передбачили захист від надмірного витрати трафіку і пам’яті через скачування непотрібної інформації. Сторінка закешовується тільки в тому випадку, якщо тримати курсор над посиланням не менше 65 мілісекунд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розширення працює з більшістю сайтів, але деякі сторінки воно все ж не кеширує. Це може бути пов’язано з захистом від парсинга, спаму і DDoS-атак. Деякі сайти намагаються запобігти крадіжці контенту, забороняючи завантажувати дані у фоновому режимі без участі живого користувача. Крім того, не буде завантажено сторінки, які вимагають входу в обліковий запис. Знову ж з очевидної причини: залогінитися туди може тільки сам користувач, а не стороннє розширення.

Chrome з встановленим розширенням FasterChrome завантажує сторінки набагато швидше, однак споживання оперативної пам’яті може збільшитися. Це той компроміс, на який доведеться піти заради збільшення швидкості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.