WSJ: криптовалюта Facebook дебютує наступного тижня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

The Wall Street Journal повідомляє про те, що Facebook заручилася підтримкою понад десяти великих компаній для випуску своєї власної криптовалюти Libra, яка повинна бути офіційно представлена на наступному тижні і запущена в 2020 році. У списку компаній, які вирішили підтримати Libra, є такі фінансові організації, як Visa і Mastercard, а також великі інтернет-майданчики PayPal, Uber, Stripe і Booking.com. Кожен з інвесторів вкладе близько $10 млн у розвиток нової кріптовалюти і стане частиною організації Libra Association, що представляє собою незалежний консорціум, який буде управляти цифровою монетою незалежно від Facebook.

У повідомленні також йдеться про те, що офіційний анонс криптовалюти Libra відбудеться 18 червня, а її запуск намічений на наступний рік. Очікується, що курс Libra буде пов’язаний з кошиком валют різних країн, за рахунок чого вдасться уникнути серйозних коливань курсу, які характерні для багатьох існуючих криптовалют. Стабільність курсу є однією з ключових проблем, оскільки Facebook планує залучити користувачів із країн, в яких Libra може стати своєрідною альтернативою нестабільній місцевій валюті.

Користувачі зможуть користуватися новою криптовалютой в соціальних мережах Facebook, Instagram, а також месенджерах WhatsApp і Messenger. Також розробники сподіваються налагодити партнерські відносини з великими торговими інтернет-майданчиками, за рахунок чого криптовалюту можна буде використовувати для покупки різних товарів. Крім того, ведеться розробка фізичних терміналів, що нагадують звичні банкомати, за допомогою яких користувачі зможуть конвертувати свої грошові кошти в Libra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.