Categories: Інтернет

lifecell просить суд переглянути рішення по тарифам «Київстар» і «Vodafone Україна»

Share

Оператор мобільного зв’язку lifecell звернувся до суду з проханням визнати недійсним рішення АМКУ від 3 жовтня 2018 року.

Оператор мобільного зв’язку lifecell звернувся до суду з проханням визнати недійсним рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 3 жовтня 2018 року, згідно з яким той відмовився визнавати порушення з боку мобільних операторів «Vodafone Україна» і «Київстар» в частині передбачуваного завищення цін на дзвінки на номери інших мереж в певних регіонах країни.

«Зі свого боку компанія« лайфселл »вважає, що зазначені оператори, зловживаючи домінуючим становищем в певних регіонах України, встановлюють необґрунтовано високі ціни для дзвінків своїх абонентів на номери абонентів інших операторів, створюючи антиконкурентну середу. Однак, на нашу думку, через процедурні порушення АМКУ були неповно встановлені і досліджені обставини справи, що спричинило за собою винесення незаконного рішення », – повідомили агентству« Інтерфакс-Україна »в прес-службі оператора.

Згідно з інформацією, опублікованою в Єдиному реєстрі судових рішень, на даний момент суд оголосив перерву в підготовчому судовому засіданні до 30 травня 2019 року і задовольнив клопотання lifecell про виклик експерта і фахівця на судове засідання для дачі роз’яснень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року lifecell завив, що має намір опротестувати відмову АМКУ визнавати порушення в ціновій політиці «Vodafone Україна» і «Київстар» по ряду регіонів.

У 2015 році компанія lifecell звернулася до АМКУ із заявою про порушення компаніями »Vodafone Україна» і «Київстар» законодавства України про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, а саме встановленням завищених цін в деяких регіонах без об’єктивних причин.

У lifecell вважають, що в ситуації, коли домінуючий оператор встановлює завищені тарифи на дзвінки на номери інших операторів в регіоні, де він має найбільшу частку ринку, виникає бар’єр для зміни оператора, оскільки при спробі перейти на більш вигідний тарифний план оператора з меншою часткою ринку , абонент втрачає коло контактів, які користуються послугами домінуючого оператора: вартість дзвінка на номери мережі іншого оператора для них виявляється досить високою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • На Mir 3G смотрим тарифы и карты покрытия заодно

Опублікував
Митник Михайло
Tags: укр
  • Останні записи

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024