Google представила оновлення Chrome для Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те що з моменту релізу Chrome 74 для Android минуло трохи більше тижня, Google вже приступила до випробувань ювілейної, 75-ї версії фірмового веб-браузера. Майбутнє оновлення, яке поки знаходиться в стадії бета-тестування, зосереджено на вдосконаленні поточних функцій, підвищенні стабільності і виправленні помилок і недоробок, які були допущені розробниками Google в попередній версії Chrome.

У поточному оновленні Google Chrome для Android розробники продовжили вдосконалювати роботу нічного режиму, який як і раніше можна активувати, тільки включивши спеціальний прапорець в налаштуваннях. По-перше, було вирішено змінити назву «нічний режим» на «нічну тему».

З технічної точки зору це правильне рішення, оскільки тема поширюється тільки на інтерфейс Chrome, не зачіпаючи веб-сторінок, тоді як режим переводить в темні кольори як елементи самого браузера, так і вміст відкритих сайтів. Нічний режим буде впроваджений з виходом одного з наступних оновлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-друге, була підвищена зручність сприйняття елементів браузера з активною нічною темою. Для цього розробникам довелося замінити колір назв запущених веб-сайтів з чорного на білий. Завдяки цьому нехитрому перетворення зчитувати текст стало набагато легше незалежно від умов зовнішнього освітлення.

Інтерфейс Web Share, що дозволяє поділитися текстом або URL-адресою з додатками для Android, також зазнав деякі удосконалення. У Chrome 75 він дозволяє ділитися зображеннями та іншими медіафайлами. Таким чином можна безпосередньо вставляти картинки, відеоролики і навіть аудіозаписи, наприклад, в додатки для створення презентацій.

Решта нововведеннь стосуються в основному розробників сайтів. Зокрема, оновлений інтерфейс прокрутки Chrome дозволяє веб-сторінкам визначати швидкість скролінгу і відштовхуватися від неї при створенні анімації появи тексту або інших елементів. Також був перероблений механізм взаємодії з рекламними банерами і спливаючими вікнами. Тепер браузер буде заморожувати їх при гортанні, роблячи цей процес більш гладким.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.