Chrome 74 для Android: темний режим, нова кнопка перекладу та інші нововведення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цьому шаленому світі приємно усвідомлювати, що є ще деякі речі, які не змінюються: небо синє, сонце високо, трава зелена, а Google продовжує випускати нову версію Chrome приблизно кожні шість тижнів.

Темний режим

Повільно, але вірно, Google продовжує додавати темну тему в усі свої додатки в рамках підготовки до виходу Android Q. Темний режим з’явився на початку минулого місяця у версії браузера для розробників і тепер перебрався в стабільну версію Chrome.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб включити темну тему, перейдіть в меню спеціальних функцій. Для цього скопіюйте chrome: // flags / # enable-android-night-mode і вставте в адресний рядок Chrome для Android. Після торкніться меню, що випадає параметра «Android Chrome UI dark mode» та виберіть значення «Enabled» – внизу з’явиться кнопка з перезапуском браузера «Relaunch Now», натисніть її, а потім відкрийте настройки браузера. Там з’явиться розділ «Dark Mode», в якому потрібно активувати параметр.

Нова кнопка для перекладу

Під час відвідування сторінок, мова яких відрізняється від встановленої на смартфоні, в нижній частині екрана автоматично з’являється панель перекладача Google. Закривши її, Ви не зможете відкрити її заново без перезавантаження сторінки.

Починаючи з Chrome 74, в меню браузера з’явилася нова опція «Перевести …». Вона з’являється під час відвідування сторінок іноземною мовою. Не те, щоб це претендувало на звання кілер-фічі, але, безумовно, ця зміна зробить перегляд сторінок зручнішим.

Спеціальні можливості

Більшість операційних систем дозволяють обмежувати або повністю видаляти анімацію для людей з обмеженими можливостями. Незважаючи на цю опцію, більшість сайтів не розпізнавали наявність цього параметра в пристрої. У Chrome 74 з’явився новий медіа-запит, який направляє перед завантаженням сайтам перевагу версії з відключеною або обмеженою анімацією. Подібний медіа-запит вже підтримується в Firefox (v63 +) і Safari (12.1 для MacOS і 12.2 для iOS).

інші нововведення

Крім видимих ​​змін, в Chrome 74 присутні і дрібні, а також ті, які можуть бути корисні розробникам.

  • Спливаючі вікна тепер блокуються за замовчуванням, незалежно від включення або відключення в параметрі блокувальника спливаючих вікон.
  • Новий метод локального зберігання даних.
  • Режим економії трафіку тепер називається «Спрощений режим».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.