Час прийшов. Microsoft почала сповіщати користувачів про швидку смерть Windows 7

Компанія Microsoft почала розсилати оповіщення користувачам операційної системи Windows 7, що попереджають про швидке припинення підтримки та спонукають перейти на Windows 10. Про це розповіли самі користувачі ОС.

Перші такі нагадування почали з’являтися вранці 18 квітня. Оповіщення видаються, в тому числі, при завантаженні комп’ютера.

У оповіщенні говориться: “через 10 років, підтримка Windows 7 близька до завершення. 14 січня 2020 стане останнім днем, коли Microsoft пропонує оновлення безпеки і технічну підтримку для комп’ютерів, що працюють на Windows 7. Ми знаємо, що зміни не завжди даються легко, саме тому ми пропонуємо допомогу заздалегідь у створенні резервних копій файлів і підготовці до майбутнього».

Також присутній пункт «Не нагадувати мені знову», якщо користувач не бажає отримувати нагадування знову, а також посилання на сайт microsoft.com/windows7. За посиланням пояснюються переваги Windows 10 і пропонуються варіанти ПК на її основі.

Розширена підтримка Windows 7 припиниться 14 січня 2020 року. Це означає, що ОС перестане отримувати оновлення для системи безпеки. Безкоштовна підтримка ОС припинилася в січні 2015 року, тоді компанія перестала випускати функціональні оновлення для ОС.

Восени Microsoft також повідомила, що бізнес-користувачі зможуть продовжити підтримку до січня 2023 року. За додаткову плату вони зможуть отримувати оновлення безпеки для ПК на базі Windows 7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.