В Ericsson визнають, що розгортання 5G в Європі просувається повільно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шведський виробник комунікаційного обладнання Ericsson опублікував звіт за перший квартал 2019 року.

За квартал був отриманий дохід 4,68 млрд євро. Це на 13% більше показника за перший квартал 2018 року, рівного 4,16 млрд євро. Укладачі звіту уточнюють, що з урахуванням зміни курсу валют та інших факторів реальне зростання дорівнює 7%.

Валовий прибуток за рік вдалося збільшити з 34,2% до 38,4%. Операційні збитки у розмірі 29 млн євро при цьому змінилися операційним прибутком у розмірі 470 млн євро, а підсумком кварталу стало отримання 230 млн євро чистого прибутку. Рік тому компанія завершила квартал з 67 млн євро чистого збитку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зростання продажів, за словами виробника, в основному обумовлене успіхами в Північній Америці. Стратегія Ericsson спрямована на комерціалізацію мереж 5G у співпраці з великими клієнтами. На сьогоднішній день публічно оголошено про комерційні угоди, що стосуються 5G, з 18 операторами. Як стверджується, це більше, ніж будь-який інший постачальник. Відзначимо, що компанія Huawei, яка є конкурентом Ericsson на ринку комунікаційного обладнання, стверджує, що за станом на кінець січня цього року підписала 30 комерційних контрактів на поставку обладнання 5G і відвантажила більше 25 000 базових станцій 5G по всьому світу.

В Ericsson визнають, що розгортання 5G в Європі просувається повільно. Нової технології заважає відсутність виділених спектрів частот, поганий інвестиційний клімат і невизначеності, пов’язані з майбутнім ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.