Ремейк Half-Life обійшов Duke Nukem Forever по тривалості розробки

Користувач Reddit під ніком Trenchman з’ясував, що ремейк оригінального Half-Life під назвою Black Mesa, формально, обійшов знаменитий довгобуд Duke Nukem Forever по тривалості розробки.

До створення Duke Nukem Forever студія 3D Realms приступила в грудні 1996 року, як повідомляв у своєму блозі один із розробників гри Джо Сиглер (Joe Siegler). Після всіх проблем і численних переносів Duke Nukem Forever, який доробляла студія Gearbox Software, побачив світ 10 червня 2011 року. Загальний термін розробки – 14 років 6 місяців.

Розробка Black Mesa почалася у вересні 2004 року, коли проект називався ще Black Mesa Source. У 2012 році вийшла частина кампанії без миру прибульців Зен. Поки творці Black Mesa не випустили Зен і точної дати виходу у завершальної частини пригод Гордона Фрімана поки немає. Проект знаходиться в розробці більше 14 років і 7 місяців.

Безумовно, варто відзначити, що Black Mesa спочатку створювалася як безкоштовний фанатський проект, а не комерційний. Тільки в 2015 році Black Mesa з’явилася в Steam Early Access, і користувачі отримали можливість фінансово віддячити творців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я