Apple може відмовитися від iTunes

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З виходом операційної системи macOS 10.15, компанія Apple може випустити окремі додатки для музики і подкастів для Mac. Про це повідомив відомий розробник Стів Троутон-Сміт (Steve Troughton-Smith), пославшись на «докази», які він не хоче робити надбанням громадськості.

За даними джерела, Apple працює над новими додатками Music, Podcasts і Books на основі фреймворку UIKit. Вони приєднаються до додатка TV, яке також знаходиться в розробці у Apple.

У Apple вже є додаток Books, але оновлений або окремий додаток містить підтримку аудіокниг. Окремі програми для музики та подкастів припускають, що Apple розіб’є додаток iTunes для Mac на кілька самостійних частин, і, теоретично, відмовиться від програми iTunes в тому вигляді, до якого звикли користувачі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стів Троутон-Сміт підтвердив цю версію:

«І так, це означає довгоочікуваний і багато обговорювався розкол iTunes».

За словами Троутона-Сміта, програми Music, Podcasts і Books стануть наступною хвилею проекту Marzipan, які працюють як в iOS, так і в macOS. Apple почала рухатися в цьому напрямку з запуском в macOS Mojave додатків Stocks, Home, Apple News і Voice Memos, які раніше були доступні тільки для iOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.