У Facebook знали, що Cambridge Analytica збирає дані користувачів, до того, як вибухнув скандал

Співробітники Facebook були обізнані про “неналежну практику збору даних” користувачів соцмережі компанією Cambridge Analytica щонайменше за кілька місяців до того, як у грудні 2015 року видання The Guardian вперше повідомило, що сервіс політичних консультантів використовує дані мільйонів користувачів Facebook.

Відповідні побоювання з’явилися у генерального прокурора Вашингтона в ході розслідування діяльності Facebook, і згодом були підтверджені компанією.

Джерело зазначає, що коли вибухнув міжнародний скандал, викликаний тим, що компанія Cambridge Analytica використовувала дані про користувачів в політичних цілях, керівник Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) заявив, що в Facebook «дізналися про витік від журналістів The Guardian» у грудні 2015 року. Судячи з нових відомостей, це не так.

«Facebook постійно вводить в оману британських законодавців», — заявив голова комітету з цифрової культури і спорту палати громад.

Компанія Facebook намагається представити справу так, що мова йде про два різні випадки. Про одне в компанії нібито здогадувалися і до публікації The Guardian, а друге — в якому фігурує Cambridge Analytica-став несподіванкою і для самої соцмережі.

Нагадаємо, у інциденті з Cambridge Analytica компанію Facebook звинувачують у неправомірному використанні персональних даних приблизно 87 млн користувачів соцмережі з різних країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.