У Facebook знали, що Cambridge Analytica збирає дані користувачів, до того, як вибухнув скандал

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Співробітники Facebook були обізнані про “неналежну практику збору даних” користувачів соцмережі компанією Cambridge Analytica щонайменше за кілька місяців до того, як у грудні 2015 року видання The Guardian вперше повідомило, що сервіс політичних консультантів використовує дані мільйонів користувачів Facebook.

Реклама

Відповідні побоювання з’явилися у генерального прокурора Вашингтона в ході розслідування діяльності Facebook, і згодом були підтверджені компанією.

Джерело зазначає, що коли вибухнув міжнародний скандал, викликаний тим, що компанія Cambridge Analytica використовувала дані про користувачів в політичних цілях, керівник Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) заявив, що в Facebook «дізналися про витік від журналістів The Guardian» у грудні 2015 року. Судячи з нових відомостей, це не так.

Реклама

«Facebook постійно вводить в оману британських законодавців», — заявив голова комітету з цифрової культури і спорту палати громад.

Компанія Facebook намагається представити справу так, що мова йде про два різні випадки. Про одне в компанії нібито здогадувалися і до публікації The Guardian, а друге — в якому фігурує Cambridge Analytica-став несподіванкою і для самої соцмережі.

Нагадаємо, у інциденті з Cambridge Analytica компанію Facebook звинувачують у неправомірному використанні персональних даних приблизно 87 млн користувачів соцмережі з різних країн.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоixbt.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ