Categories: Інтернет

Apple несподівано представила iPad mini 5 і оновлений iPad Air 10.5

Share

Компанія Apple повинна була провести березневу презентацію лише 25 березня 2019 року, але вона вирішила анонсувати частина новинок 17 березня, що стало для всіх великою несподіванкою. Без будь-якого попереднього сповіщення даний виробник додав на свій офіційний сайт планшети iPad mini 5 і оновлений iPad Air 10.5, які вже можна купити. Відразу після їх додавання в каталог корпорація зробила про це публікацію в різних соціальних мережах, щоб привернути увагу користувачів.

Планшетний комп’ютер iPad mini 5 практично нічим не відрізняється від моделі, випущеної чотирма роками раніше. Він отримав 7,9-дюймовий IPS-екран з підтримкою функції TrueTone, а його щільність пікселів і раніше становить 326 ppi. Головною особливістю новинки став шестиядерний процесор Apple A12 Bionic, який зараз можна зустріти в iPhone XS і iPhone XS Max. За рахунок цього нова модель стала могутніша старої відразу в кілька разів, а відчути цей приріст можна всюди, починаючи від швидкості роботи інтерфейсу і закінчуючи відеоіграми. Сканера особи Face ID новинка не отримала, тому доведеться використовувати звичний дактилоскопічний модуль.

Звичний 3,5 мм роз’єм з планшета прибирати не стали, але зате iPad mimi 5 отримав підтримку стилуса Apple Pencil, що гарантовано стане великим плюсом для тих, хто використовує цей «олівець». Основна камера планшета має 8 Мп, а фронтальна встановлена ​​на 7 Мп. Придбати новинку можна у версіях з 64 ГБ і 256 ГБ пам’яті, які коштують 399$ і 549$ відповідно, а якщо потрібні моделі з підтримкою мереж 2G, 3G і 4G LTE, а також GPS, то викласти за них доведеться ще більше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього планшета, компанія Apple анонсувала новий iPad Air, який отримав 10,5-дюймовий IPS-екран, а за своїми технічними характеристиками він є повною копією моделі iPad mini 5, тобто основою новинки є шестиядерний чіп Apple A12 Bionic. Цей планшетний комп’ютер у всіх модифікаціях коштує на 100$ дорожче, тобто його початкова версія з 64 ГБ накопичувачем обійдеться в 499$, а ось за найдорожчу викласти доведеться 649$. На вибір пропонують сіре, золоте і сріблясте забарвлення.

Продажі новинок в особі iPad mini 5 і iPad Air (10,5) вже почалися на офіційному сайті «яблучної» корпорації, а перші покупці отримають їх в свої руки в кінці нинішнього тижня, або ж на початку наступного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024

    iPhone 16 Pro Max отримає величезний розмір корпусу

    Розміри Pro-версій майбутніх флагманів значно перевищують базові версії. Раніше в мережу потрапили зображення болванок, які використовуються…

    28.04.2024