У Microsoft не вважають Internet Explorer браузером і закликають відмовитися від його використання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багатьом напевно відомі ситуації, коли якись вузькоспеціалізований додаток (наприклад, банківський) працює тільки через Internet Explorer. В особливо важких випадках вказуються ще й сумісні версії: наприклад, Internet Explorer не нижче десятого. Що цікаво, на відміну від розробників, які наполягають на наявність встановленого на ПК браузера Internet Explorer, в самій компанії його браузером Microsoft і не вважають.

Нещодавно в офіційному блозі Microsoft з’явилася замітка з інтригуючою назвою «Небезпеки використання Internet Explorer в якості браузера за замовчуванням» за авторством Кріса Джексона (Chris Jackson), працівника компанії. У своїй міні-статті він зазначає, що Internet Explorer поступово втратив свою функцію інтернет-переглядача і перетворився в універсальний засіб, що забезпечує сумісність з різними web-додатками. Власне, замітка і закінчується словами: «Internet Explorer — це рішення для забезпечення сумісності. Ми не підтримуємо нові веб-стандарти IT, І хоча багато сайтів працюють нормально, розробники за великим рахунком просто не тестують зараз [свої додатки і сайти в] Internet Explorer. Вони тестують сучасні браузери».

Таким чином, в самій Microsoft відхрещуються від визначення Internet Explorer браузером і, якщо користувач хоче відчувати себе в безпеці в Мережі, рекомендують користуватися куди більш відомими і поширеними альтернативами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.