Таїланд приступає до тестування зв’язку 5G на обладнанні Huawei

У Таїланді запущена тестова платформа 5G на обладнанні Huawei Technologies. Це сталося на тлі того, що Сполучені Штати закликають своїх союзників заборонити китайському телекомунікаційному гігантові будувати мобільні мережі наступного покоління.

За словами джерела, що називає Таїланд найстарішим союзником США в Південно-Східній Азії, це перший тест обладнання Huawei для 5G в зазначеному регіоні.

Співпраця Таїланду з Huawei не означає, що країна нехтує питаннями безпеки, заявив агентству Reuters міністр цифрової економіки Таїланду. Він також сказав, що йому невідомо, чи зверталися Сполучені Штати до уряду Таїланду з рекомендацією заборонити використання обладнання Huawei. Крім Huawei з місцевими операторами зв’язку співпрацюють також Nokia і Ericsson. Ймовірно, вибір між виробниками буде зроблений за підсумками тестування. Розгортання мережі 5G в національному масштабі намічено на грудень 2020 року.

Компанія Huawei, що є найбільшим у світі виробником телекомунікаційного обладнання, майже половину своїх доходів отримує за межами Китаю. Останнім часом вона опинилася під тиском Сполучених Штатів, які стверджують, що обладнання Huawei може використовуватися Пекіном для шпигунства. Виробник послідовно відкидає звинувачення у зв’язку з державою і стверджує, що вже отримав понад 30 комерційних контрактів на поставку обладнання 5G по всьому світу.

Представник посольства США в Бангкоку підтвердив, що Сполучені Штати «виступають за створення безпечних телекомунікаційних мереж і ланцюжків поставок, які вільні від постачальників, які перебувають під контролем або надмірним впливом іноземного уряду, що створює ризик несанкціонованого доступу і умисним кіберактивність».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.