У Google є додатки для збору даних, як і у Facebook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тільки вчора ми встигли дізнатися про те, що Facebook платила користувачам за установку програми, що збирла різну особисту інформацію, як сьогодні стало відомо, що цим же вже давно займається і Google.

Додаток пошукового гіганта назву Screenwise Meter і він існує ще з 2012 року. Правда, на відміну від Facebook Research, він все-таки не має доступ до повідомлень, фотографій і інших особистих даних користувачів. Додаток збирає дані про відвідуваних сайтах, перегляду відео, часу, проведеному на тому чи іншому сайті і так далі.

Як і Facebook, Google заохочує користувачів, але не грошима, а подарунковими картами. При цьому, як і Facebook, Google фактично порушувала правила Apple, так як для розповсюдження програми для iOS компанія використовувала ті ж сертифікати Enterprise Developer Certificates, призначені для інших цілей. Що цікаво, рівно як і Facebook, Google відразу після публікації статті джерелом заявила, що видаляє програми для iOS. Крім того, компанія принесла вибачення і повідомила, що використання сертифікатів в таких цілях було помилкою. Правда, не факт, що Apple прийме ці вибачення. Цілком можливо, вона відкличе сертифікати, як зробила це з Facebook.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.