40% українців хотіли б відключати Viber при сп’янінні (щоб не писати колишнім)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У фільмі «Кадри» 2013 року стажисти Google створили додаток, який ускладнює відправку повідомлень, якщо користувач перебрав алкоголю. Схоже, ідея не така вже погана — в опитуванні Viber 34% українців зізналися, що пишуть екс-коханим в стані сп’яніння. Причому чоловіки більше схильні до цього. 40% опитаних воліли б мати функцію відключення месенджера в подібних ситуаціях.

Третина користувачів вважають, що найкращий спосіб “блокування” – це їхній мозок. Але якщо захист дав осічку, Viber дозволяє видаляти повідомлення. З цією функцією знайомий кожен третій українець, а кожен п’ятий — регулярно «чистить» листування. Найчастіше цією можливістю користуються жінки. До речі, в жовтні сервіс додав функцію редагування.

Підводячи підсумки 2018 року, команда Viber розповіла про свої успіхи в нашій країні. Виявляється, месенджер встановлений у 97% українських користувачів смартфонів. Більшість вважає що краще дзвонити (54%), хоча молодь частіше вибирає текстове спілкування. Велика частина людей до 18 років здійснює 3 або менше дзвінків в день, а аудиторія старше 25 років — більше десяти. У рейтингу “найбільш товариських міст” лідують Київ, Дніпро та Одеса.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У жовтні Viber запустив функцію спільнот без обмежень на число учасників. З тих пір було створено більше чотирьох тисяч спільнот, до яких приєдналися більше 4 мільйонів чоловік.

Дивно, але майже 10% опитаних чоловіків і 5% жінок може засмутити, якщо співрозмовник не використовує в листуванні емодзі і стікери. Мабуть, простий текст сьогодні здається занадто формальним.

Загальна кількість зареєстрованих користувачів Viber по всьому світу перевищує один мільярд осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.