Тести 5G у США показали, що різниці швидкості із 4G майже немає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша в світі комерційна мережа 5G заробила в США пару тижнів тому – її запустив оператор AT&T. На початковому етапі 5G доступна тільки «обраним» користувачам, і якраз одним з них вдалося порівняти параметри нової мережі з параметрами LTE. Результати виявилися цікавими.

Як видно, єдина більш-менш серйозна відмінність у швидкості закачування: тут у 5G дворазова перевага. А в іншому різниці практично немає. Причому користувач тестував мережі в одному і тому ж місці і на одному і тому ж обладнанні – мобільної точки доступу Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot. Поки це єдине рішення з підтримкою 5G, доступне користувачам AT&T.

Цікаво ось що: після закінчення тестового періоду в середині березня користувачі мережі 5G AT & T платитимуть $70 (2 000 грн.) за 15 ГБ трафіку. Необмежений доступ в Мережу по LTE коштує зараз в США приблизно стільки ж. Так чи варто городити щось нове, якщо різниці в швидкості практично немає, а про різницю в покритті і зовсім говорити нічого – LTE в США працює чи не повсюдно, в той час як AT&T забезпечила доступ до мережі 5G тільки в 12 великих містах. Але тут треба розуміти, що на час тестового періоду до повноцінного розгортання всієї інфраструктури швидкість може бути обмежена. Так що в перспективі 5G, звичайно ж, виявиться швидше, питання тільки в тому, скільки часу займе перехідний період і як багато користувачів будуть готові платити за те, що можна отримати в рази дешевше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А як вважаєте ви, наші читачі, чи буде велика різниця між 4G і 5G?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.