Facebook розробляє власну цифрову валюту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Посилаючись на «людей, знайомих з цим питанням», джерело стверджує, що Facebook працює над створенням кріптовалюти, яка дозволить користувачам переводити гроші в додатку для обміну повідомленнями WhatsApp. В першу чергу, ця система буде орієнтована на ринок грошових переказів в Індії.

На відміну від інших криптовалют, цифрова валюта, про яку йде мова, буде прив’язана до долара США. Це дозволить мінімізувати її волатильність. Інформатори уточнюють, що валюта буде представлена не скоро, оскільки поки у Facebook тільки розробляють стратегію, включаючи плани щодо депозитарних активів у звичайних валютах, покликаних забезпечувати стабільність нової валюти.

Мобільний додаток WhatsApp для обміну зашифрованими повідомленнями користується популярністю в Індії, нараховуючи понад 200 мільйонів користувачів. Крім того, країна лідирує в світі за грошовими переказами-тільки в 2017 році індійці відправили в Індію 69 мільярдів доларів. Грає роль і такий фактор, як число користувачів Інтернету-в цьому відношенні Індія з 480 мільйонами користувачів поступається тільки Китаю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.