Microsoft і Google готують порт Chrome для ARM-версії Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У минулому році Microsoft і Qualcomm представили спеціальну версію Windows 10 для пристроїв на ARM-процесорах. На відміну від мертвонародженої Windows RT, вона підтримує запуск класичних програм. Проблема тільки в тому, що працюють вони не завжди добре. Той же Google Chrome сильно поступається за швидкістю рідному Microsoft Edge, але розробники хочуть виправити це.

Ще в жовтні представники Qualcomm підтвердили початок роботи над портом Google Chrome для ARM. Були припущення, що компанії хочуть зробити це без участі Microsoft, а на справі все виявилося з точністю до навпаки.

Microsoft дійсно виграє від нативної підтримки Google Chrome. Це допоможе вирішити питання з додатками на Electron, який включає бібліотеку рендеринга з Chromium і платформу Node.js на базі JavaScript-двигуна V8 від Google. Фреймворк використовується у клієнті Slack і редакторі коду Microsoft Visual Studio Code.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вірити Qualcomm, Google Chrome для ARM-комп’ютерів на Windows 10 вийде не раніше другої половини 2019 року. На той час виробники представлять третє покоління пристроїв на більш потужному чіпі Snapdragon 8180.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.