Європу атакує новий небезпечний комп’ютерний вірус, який краде гроші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці міжнародної компанії ESET, яка розробляє антивіруси, попередили про небезпечний банківський троян DanaBot, який атакує користувачів з Європи.

Вперше про DanaBot стало відомо на початку 2018 року. За словами дослідників, написаний на мові Delphi троян спочатку використовували для атак на австралійських користувачів, проте через кілька тижнів його активність зафіксували в Польщі. Пізніше сліди DanaBot виявили в Італії, Німеччині, Австрії та Україні.

Шкідливий код поширюється за допомогою спам-розсилки на електронній пошті: хакери імітують листи клієнтам від різних банківських компаній і сервісів. Усередині послань містить інфіковані документи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після відкриття шкідливого файлу, хакери отримують можливість дистанційно керувати комп’ютером. Зокрема, завантаження заражених елементів дає змогу збирати паролі з соцмереж, месенджерів і банківських програм.

Дослідники переконані, що зловмисники постійно модернізують шкідливий код і продовжують його тестувати в різних країнах Європи.

Нагадаємо: нещодавно стало відомо що російські кіберспецслужби розпочали розсилку фейкових повідомлень з комп’ютерним вірусом.

Зокрема 17 та 27 вересня нібито від імені Антитерористичного центру при СБУ  надійшли листи про псевдомінування урядових об’єктів.

Повідомлення на електронні скриньки отримали правоохоронні органи, Міноборони, посольства України за кордоном та іноземні дипломатичні місії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.