Google показав, як безпечно користуватися забороненими сайтами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологічний інкубатор Jigsaw (раніше – Google Ideas) випустив додаток Intra, що дозволяє заходити на заблоковані державою сайти. Варто відзначити, що це не чергова VPN-програма з купою реклами і платніх передплат, це щось інше, так як сервіс працює за іншим принципом.

Додаток Intra створює шифроване з’єднання єднання між Android-смартфоном і DNS-серверами, приховуючи DNS-запити. Таким чином, провайдери не можуть визначити, на який сайт заходить користувач. Іншими словами, провайдери можуть відстежити місце розташування користувача, але ось які сайти відвідує – ні. Це допоможе залишатися помітним, але в той же час робити різні маніпуляції в інтернеті, про яких ніхто не дізнається.

“Маніпуляції з DNS-запитів є однією з форм цензури в світі. Люди знаходяться в небезпеці, намагаючись дізнатися, що відбувається насправді”, – вважає продакт-менеджер Jigsaw Джастін Хенк.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники Intra відзначають, що за допомогою програми можна заходити на заборонені сайти, фактично не порушуючи законодавство, так як це неможливо відстежити, і доки використання DNS-запитів є легальним, можна сміливо підключати даний сервіс і до свого девайсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.