Програмам uTorrent і BitTorrent для завантаження торрентів прийшов кінець

Ось уже як більше 10 років користувачам по всьому світу доступні для завантаження і використання доступні популярні програми під назвою uTorrent і BitTorrent, що дозволяють завантажувати торренти.

Це найбільш поширені засоби для отримання будь-якого піратського контенту, тобто фільмів, книг, відеоігор, музики та інших даних, захищених авторським правом. На жаль, але всьому хорошому в цьому світі рано чи пізно приходить кінець.

Хоч ще недавно BitTorrent Inc, що володіє однойменним клієнтом і uTorrent, заявляла про збереження роду своєї діяльності, однак сьогодні молода компанія Tron її викупила, причому не заради самих програм, а виключно для законного і ліцензованого використання P2P-технологій, права на які у неї є .

Використовуватися вони будуть для криптовалюта, тобто на їх базі компанія збирається запустити власну криптовалюта.Таким чином, на жаль, програмами uTorrent і BitTorrent для завантаження торрентів прийшов кінець, тому що компанії Tron немає абсолютно ніякого сенсу продовжувати над ними роботу, тому як дані продукти ніяких не можна монетизувати, а криптовалюта на їх базі – це золота жила, якщо керівництво буде приймати правильні рішення.

Поки що ніхто з представників двох компаній не повідомив про плани щодо закриття популярних торрент-клієнтів, однак така інформація гарантовано з’явиться в найближчі місяці.Засновник Tron Джастін Сан зазначив, що дана угода зробила його компанію «найбільшою децентралізованої екосистемою Інтернету в світі».

Пов’язано це з технологією P2P. Користувачі в коментарях до такої публікації в соцмережі Twitter висловлюють свою негативну думку, запевняючи в тому, що їм зовсім не потрібна ніяка криптовалюта.

Навряд чи когось із них послухають, тому як за торрент-клієнти з повним пакетом патентів бізнесменам довелося віддати близько 126 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.