Кращий VPN: надійні сервіси для захисту смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

VPN-сервіси здобули свою популярність в Україні після блокування російських соціальних мереж рік тому, тепер же і жителі Росії цікавляться такими ресурсами, щоб обійти всі заборони Роскомнагляду

Проста інструкція з установки VPN допоможе не тільки з обходом блокувань, а й убезпечить пристрій.

В першу чергу, потрібно розібратися, що таке VPN. Абревіатура розшифровується як Virtual Private Network. Це технологія, що дозволяє створювати віртуальну приватну мережу. Сильно спрощуючи, вона створює пряме захищене з’єднання між двома хостами (точками) мережі. Так як одна з точок може перебувати на території іншої країни, одна з корисних функцій VPN – обхід блокування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто відзначити, що обхід блокування – це швидше побічна, а не головна функція VPN. Взагалі-то VPN використовується в першу чергу для безпеки з’єднань. У тому числі VPN активно використовують корпоративні і державні структури для об’єднання різних офісів в одну загальну мережу. Крім того, фахівці радять під’єднуватися до будь-яких публічних Wi-Fi-мереж тільки з включеним VPN.

В цілому VPN-сервіси покликані забезпечити анонімність (вони не записують дії в інтернеті), шифрувати трафік і взагалі робити користування інтернетом безпечніше.

На питання як встановити VPN, відповідь проста. Послуги VPN надають різні сервіси, досить вибрати будь-який з них, зареєструватися, ввести дані карти і встановити на пристрої потрібні програми.

При установці додаток попросить внести автоматичні зміни в налаштування вашого пристрою – потрібно буде погодитися. Потім ви просто можете відкривати додаток і включати і вимикати VPN, коли необхідно. Взагалі, можна тримати VPN включеним весь час.

Є безкоштовні VPN, але, як правило, в них обмежена щоденна або щомісячна кількість трафіку (і можуть бути інші обмеження). Краще користуватися одним з платних сервісів – він буде працювати швидше і надійніше. Вартість приблизно від 60 до 100 доларів в рік.

Распродаем остатки!
Видеорегистратор-зеркало + компрессор в подарок! Поторопись!
Простатит боится этого, как огня
Чтобы простата была как огурчик, выпивайте по утрам…
Armani из Европы за 299 грн
Успей купить, пока не закончились! Цена на 1 день

Більшість сервісів дозволяють використовувати кілька пристроїв одночасно на одному акаунті (як правило, від трьох до шести залежно від сервісу). Тобто ви можете підключити через один і той же VPN-сервіс свій телефон, планшет, домашній і робочий комп’ютери, а може бути, навіть пристрої родичів. Перераховані тут VPN-сервіси підтримують більшість розповсюджених пристроїв і операційних систем. Багато VPN-сервісів можна налаштувати прямо на роутері, щоб, наприклад, весь домашній або офісний трафік йшов через VPN-з’єднання.

Ось кілька хороших, перевірених сервісів, які можна рекомендувати.

VyperVPN

Ціна: від 60 доларів в рік

Кількість одночасних з’єднань: до трьох

NordVPN

Ціна: від 40 доларів в рік

Кількість одночасних з’єднань: до шести

TunnelBear

Ціна: від 60 доларів в рік (є і безкоштовна версія з обмеженою кількістю трафіку)

Кількість одночасних з’єднань: до п’яти

ExpressVPN

Ціна: від 80 доларів в рік

Кількість одночасних з’єднань: до трьох

IPVanishVPN

Ціна: від 80 доларів в рік

Кількість одночасних з’єднань: до п’яти

VPN може незначно сповільнити роботу інтернету. Як правило, VPN-сервісавтоматично підключається через найшвидший сервер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.