Новий вірус заражає мобільні пристрої через Telegram

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія ESET виявила новий троянський вірус, що перехоплює управління мобільним пристроєм через месенджер Telegram. Про це повідомляє Welivesecurity.

Новий “троян” отримав назву “HeroRat” і орієнтований на Android-пристрої. Вірус поширюється через неофіційні магазини додатків, соціальні мережі і месенджери під виглядом програм, які обіцяють різні “призи” за скачування. Наприклад, безкоштовні біткоіни, пакет мобільного інтернету або накрутку передплатників в інстаграме.

Після установки зараженого додатки користувачеві пропонується прийняти угоду, а іноді надати доступ до даних. Після чого спливаюче вікно повідомляє, що програма не може працювати на цьому пристрої і буде видалено. Іконка програми зникає, а “троян” залишається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Троян” може перехоплювати повідомлення або відправляти їх від імені власника, завантажувати дані контактів, здійснювати виклики, записувати аудіо, робити знімки екрану, використовувати геолокацію пристрою, а також змінювати його налаштування. Отримавши доступ до пристрою, зловмисник використовує функціонал бота Telegram для управління гаджетом.

Джерело:  podrobnosti.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.