Машинка розміром із письмовий стіл раптом стала комерційно успішною

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
23 червня 1868 року Крістофер Летем Шоулз запатентував друкарську машинку. За розміром вона була як стіл, клавіатура нагадувавла рояль, а машиністка навіть не бачила результату своєї роботи – адже папір був усередині. Проте модель стала успішною, пише Експрес-онлайн.
Результат пошуку зображень за запитом "invention de la machine a ecrire"
Народився Крістофер Летем Шоулз 14 лютого 1819 року в штаті Пенсильванія (США). Після завершення навчання в 1837 році переїхав у штат Вісконсін, де разом із братами Чарльзом і Генрі видав газету “Green Bay Wisconsin Democrat”. Згодом почав видавати “Southport Telegraph”, цьому заняттю присвятив 17 років.
Активно займався політикою, долучившись, зокрема, до створення Партії вільної землі та Республіканської партії, його двічі обирали в сенат штату Вісконсін і один раз – у законодавче зібрання того ж штату. Під час Громадянської війни в США супроводжував Авраама Лінкольна як представник штату. Під кінець війни став керівником митного пункту в порту Мілуокі.
Та, попри таку активну громадянську позицію, Шоулза чи не найбільше захоплювала видавнича справа. Тож спершу разом зі своїм компаньйоном Карлосом Глідденом розробив апарат для послідовної нумерації сторінок у книжці, а згодом і друкарську машинку. Саме цю модель першою випустили серійно.
Машинка Шоулза друкувала лише великими літерами, усі цифри і літери розташовувались у двох рядах.
Протягом наступних років Шоулз працював над вдосконаленням конструкції друкарської машинки, відтак, улітку 1871 року з’явилася попередниця знаменитої розкладки QWERTY. Щоправда, на машинці Шоулза клавіш із цифрами “1” і “0” не було, розробники вважали, що їх можуть замінити літери “І” та “О”. Клавіша “Shift” з’явилась лише через 10 років.
Права на свою розробку Шоулз продав конструктору-зброяру Філо Ремінгтону. Його інженери доопрацювали модель і випустили під назвою “Remington No.1”. Так фірма “Remington and Sons” почала випускати не лише зброю, але й друкарські машинки.
А розробник першої успішної моделі помер у віці 71 рік у місті Мілуокі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.