Вірус Baba Yaga навчився знищувати конкурентів

Хакери продовжують свою шкідливу діяльність. Вони не тільки винаходять все нові і нові програми, но і удосконалюють те, що вже існує.

Вірус Baba Yaga був відомий фахівцям вже давно. Проте зараз він отримав чергове оновлення і навчився знищувати своїх конкурентів, одночасно захищаючись від них.

Судячи по специфічній назві, цей вірус справа рук російських хакерів. Він ефективно зламує сайти на базі WordPress. Потім відбувається перенаправлення користувачів з зараженими сторінками на конкретні маркетингові посилання. Якщо жертва робить там покупки, хакер отримує відсоток від торгової виручки.

Фахівці інформують, у Baba Yaga два модуля. Один займається впровадженням спаму для уразливих сайтах. З допомогою іншого зловмисники можуть здійснювати контроль зараженої сторінки цілодобово.

Подібних вірусів досить багато, але Baba Yaga, у порівнянні з ними, має суттєву особливість. Цей вірус може сам виявляти конкурентів на зараженій сторінці та знищувати їх. Після цього він стає там єдиновладним «господарем». Виходить, працює в якості своєрідний «антивірус».

При цьому Baba Yaga намагається, щоб робота інфікованого сайту не порушувалася і сам він, таким чином, залишався непоміченим дуже тривалий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.