Facebook все ще порушує приватність?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Facebook знову звинувачують у порушенні приватності. Газета New York Times стверджує, що соціальна мережа в рамках спеціальної партнерської програми продовжує передавати особисті дані своїх користувачів 60 великим IT- компаніям – таким, як Apple, Microsoft, Samsung і ін.

За результатами журналістського розслідування з’ясувалося, що Facebook надавала їм доступ до даних друзів користувачів (і навіть друзів друзів), які вважали, що вони заборонили будь-який обмін.

Виявилося, що партнерські угоди залишаються в силі, хоча після попередніх скандалів Facebook почала згортати подібну співпрацю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Facebook дозволив компаніям-виробникам доступ до даних друзів користувачів без їх згоди навіть після оголошення про те, що він більше не буде ділитися такою інформацією з аутсайдерами. Деякі виробники пристроїв могли отримувати особисту інформацію навіть від друзів їх друзів, які вважали, що вже заблокували обмін в налаштуваннях».

У відповідь на запит NYT в Facebook заявили, що не порушували американське законодавство і свої внутрішні правила. Представники компанії стверджують, що жоден з її партнерів не зловживав інформацією, до якої мав доступ для «поліпшення користувацького досвіду».

Не минуло й місяця з тих пір як засновнику Facebook Марку Цукербергу довелося давати свідчення в Конгресі США і Європарламенті через масштабний виток даних 50 мільйонів користувачів, доступ до яких отримала консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка співпрацювала з передвиборчим штабом Дональда Трампа.

У зв’язку з цим Facebook офіційно оголосив про тимчасове «заморожування» роботи майже 200 додатків, що мають доступ до персональних даних користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.