Інтернет

Basemark представила новий графічний тест Breaking Limit

Share
Час читання: 2 хв.

Basemark представляє новий еталонний тест для настільних комп’ютерів, ноутбуків та портативних пристроїв. Це справжній кросплатформовий тест, який підходить для смартфонів, планшетів, ноутбуків та бюджетних систем преміум-класу, як зазначено у повідомленні компанії. Власникам високопродуктивних систем також варто звернути увагу на новинку, оскільки компанія анонсувала Breaking Limit Ultra, спеціальну версію, призначену для настільних комп’ютерів і ноутбуків з більш потужною графікою.

Тест Breaking Limit може працювати на всіх платформах та середовищах, що дозволяє легко порівнювати мобільні пристрої з низьким енергоспоживанням та настільні системи. Basemark підтверджує підтримку систем Windows, Linux, Android та iOS. Тест підтримує три графічні API: DirectX12, Vulkan та Metal. У звичайному режимі тест проводиться з роздільною здатністю 1080p, а в Ultra-режимі — з роздільною здатністю 4K.

Незалежно від версії вони призначені для демонстрації однієї конкретної технології – трасування променів. В обох тестах використовуються відображення та тіні з трасуванням променів. Компанія пояснює, що тіні основних спрямованих джерел світла трасуються променями, тоді як інші джерела світла покладаються карти тіней для збереження прийнятної продуктивності. Причому трасування променів провадиться при 75% від основного дозволу для економії продуктивності. Тест Ultra додає відображення з трасуванням променів, реальне фонове затінення, об’ємний туман, розмиття в русі та тимчасове згладжування. Цей тест рекомендується для графічних процесорів з об’ємом відеопам’яті щонайменше 8 ГБ.

Крім того, Basemark повідомляє, що в режимі Ultra є вбудована підтримка двох технологій масштабування, а саме NVIDIA DLSS2 та AMD FSR2. Обидві використовують збалансовану якість, але підкреслюється, що ці результати не можна порівнювати через відмінності в якості та методи, які обидві технології використовують для рендерингу кадрів.

Хоча це не було сказано в оголошенні, очікується, що Breaking Limit буде безкоштовним еталонним тестом, як і всі попередні випуски Basemark, проте дати релізу поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Basemark
  • Останні записи

    Відправка повідомлень через RCS в iOS 18 вже працює у США

    Друга бета-версія iOS 18 додала перемикач RCS в додатку Messages, і зараз деякі оператори США…

    26.06.2024

    Смартфон CMF Phone (1) від Nothing отримає унікальний гвинтовий механізм і змінну задню панель

    Тізерне відео розкрило майбутній смартфон CMF Phone (1) від компанії Nothing, який має унікальний гвинтовий…

    26.06.2024

    Чи безпечно тримати ноутбук постійно на зарядці

    Багато людей використовують ноутбук так само, як і стаціонарний комп'ютер, тримаючи його постійно підключеним до…

    26.06.2024

    Google анонсувала неочікувану подію Pixel на 13 серпня

    Google зазвичай проводить щорічний захід з презентації смартфонів Pixel у жовтні, але цього року все…

    25.06.2024

    Випущена нова Beats Pill – перша колонка Apple з 2015 року

    Компанія Beats не випускала нові моделі колонок протягом тривалого часу - останньою була модель Pill…

    25.06.2024

    Redmi Note 14 Pro відмовиться від основної камери на 200 МП

    Очікується, що Redmi Note 14 Pro (та Pro+, але ми будемо згадувати лише Pro для…

    25.06.2024