Цукерберг анонсував «видалення історії» у Facebook та нові функції в Instagram та WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Facebook з’явиться функція «Очистити історію», подібна до функції в браузері.

Про це повідомив розробник соцмережі Марк Цукерберг.

«У вашому веб-браузері є простий спосіб очистити cookie-файли та історію. Ідея в тому, що багатьом сайтам потрібні для роботи cookie-файли, але у ви все одно повинні мати можливість очистити історію за своїм бажанням. Ми теж створюємо щось подібне для Facebook », — написав Цукерберг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За його словами, користувач зможе видалити в налаштуваннях облікового запису інформацію про те, які посилання він заходив і які сайти відвідував.

У блозі соцмережі докладніше розповіли про нововведення.

«Ця можливість дозволить вам побачити, які сайти і додатки надсилають нам інформацію, коли ви ними користуєтеся, (дозволить — ред.) видалити цю інформацію зі свого аккаунта, а також відключити подальше збереження подібних даних», — йдеться в повідомленні.

У Facebook відзначили, що на створення можливості «очистити історію» підуть місяці. Протягом цього часу керівництво соцмережі проведе консультації із законодавцями і регуляторами.

Під час конференції F8 Цукерберг також повідомив, що в додатку Instagram планується запустити відеочат, а у Facebook перегляд відео із друзями. Також планується запустити формат коротких відео, що зникають за певний час Stories у додатку WhatsApp.

Цукерберг також показав, як вигладатиме оновлений додаток Massenger і зауважив, що він буде «швидким».

Нагадаємо, компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією президента США Дональда Трампа, незаконно отримала доступ до даних понад 50 мільйонів користувачів Facebook.

Цукерберг втратив понад $5 млрд через виток даних 50 млн користувачів Facebook.

Журналісти встановили, що Cambridge Analytica займалася збором даних про Донбас на замовлення влади.

Цукерберг визнав помилки на фоні скандалу про використання особистих даних. Facebook закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.