Microsoft заблокувала популярний торрент-клієнт uTorrent

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Найпопулярнішим торрент-клієнтом сучасності є uTorrent. За допомогою цієї програми мільйони людей можуть завантажувати на свої комп’ютера / планшети піратський контент, в тому числі фільми, ігри, серіали, програми, музику і багато іншого. Тим не проте, компанія Microsoft вирішила заблокувати роботу даного програмного забезпечення на комп’ютерах під управлінням Windows, вважаючи цю програму небезпечною для використання.

Реклама

Багато користувачів Windows зіткнулися з проблемою, при якій вбудована в «віндовс» система захисту під назвою Windows Defender визначає додаток uTorrent як потенційно небажане, тому як воно має погану репутацію і може негативно вплинути на продуктивність будь-якого комп’ютера, навіть найпотужнішого. Про все це сказано на спеціальній сторінці на офіційному сайті компанії Microsoft.

Система захисту Windows Defender автоматично додає uTorrent в карантин, тим самим заважаючи його роботі. Через це зробити його запуск стає неможливо. Це програмне забезпечення можна додати до списку дозволених антивіруса, однак про те, як це зробити, знають лише одиниці з мільйонів. Деякі користувачі відзначили, що антивіруси від багатьох інших розробників, в тому числі ESET, Sophos і TrendMicro, також вважають даного програмне забезпечення небезпечним для використання.

Співробітники компанії BitTorrent Inc, що створилася uTorrent, вже заявили, що проблема блокування роботи фірмового програмного забезпечення дійсно має місце бути. Проте, з нею зіткнулися лише 5% користувачів із загального числа. Розробники запевняють, що в одній з останніх збірок вони використовували новий код, на який антивірусне ПЗ і реагує. Ця збірка вже видалена з офіційного сайту, однак у всіх користувачів, у яких встановлена ​​саме вона, торрент-клієнт як і раніше не буде працювати.

Щоб користуватися uTorrent на Windows необхідно завантажити з офіційного сайту розробників одну з двох збірок, тому як вирішити проблему можна тільки таким чином, або додати програмне забезпечення в список виключень у всіх засобах захисту операційної системи, в тому числі сторонніх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: