Стів Возняк пояснив, чому штучний інтелект не витіснить людину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час однієї з конференцій співзасновник Apple Стів Возняк наголосив на тому, що штучному інтелекту не вдасться витіснити людину. Своїми словами він дещо заспокоїв тих, хто боїться в недалекому майбутньому залишитися без роботи.

У Возняка в дитинстві було дві мети: стати інженером, щоб допомагати людям, і насолоджуватися життям. Тому він хотів зрозуміти, як його батько-інженер створював радіотранзистори й аналогову електроніку. Не дивно, що згодом він став співзасновником однієї з найуспішніших компаній у світі.

“Хтось скаже: технології – це погано. Але для чого взагалі народилася людина? Для того щоб розуміти цей світ і покращувати його. Навіщо нам закони Ісаака Ньютона або Ейнштейна? Вони всі намагалися змінити світ. Еволюція створює те, що ми називаємо “креативом”. Так буде завжди, і це добре”, – наголосив Стів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також він зазначив, що в словосполученні “штучний інтелект” головним є не “інтелект”, а слово “штучний”.

Штучний інтелект не зможе замінити людину - фото 239978

Штучний інтелект не зможе замінити людину / trustmyscience

“Інтелект” – це не те ж саме, що людський мозок. Для нас поки загадка, як запрограмований людський мозок і як він приймає рішення.

Він також наголосив на тому, що штучний інтелект буде потребувати людського втручання, тому не варто хвилюватися, що згодом він витіснить людей з їх місць роботи.

Штучний інтелект завжди потребуватиме людини. Звичайно, на думку деяких, штучний інтелект стане настільки продуктивним, що люди будуть не потрібні. Але я не розумію, як це може бути. Навіть якщо машина зможе спілкуватися як людина (ви тільки уявіть собі, наскільки складно цього досягти), людина завжди буде важливішою за машину, – додав Возняк.

Джерело: hightech

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.