Нацрада відклала перехід на “цифру”

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення перенесла вимкнення аналогового телерадіомовлення, яке тепер стартує у серпні 2018 і завершиться навесні 2019 року.

Таке рішення було ухвалене у четвер на засіданні Нацради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко нагадав, що план був розроблений ще в листопаді 2017 року, 30 листопада він був схвалений міжвідомчою координаційною групою при Держспецзв’язку. Виконання плану мало розпочатися у терміни грудень 2017-го – лютий 2018 року.

“З’ясувалося, що етапи не виконуються через різні причини, а головна з них та, що цей план не був затверджений рішенням Кабінету міністрів. Тому було запропоновано внести зміни до цього плану. Ми ці зміни зробили. По-перше, відтермінували строки. По-друге, внесли вимогу, що обов’язково цей план повинен бути затверджений Кабміном. План як був, так і залишається в три етапи. Перший етап – вимкнення аналогового телебачення в окремих областях – серпень 2018 року. Другий етап – відключення аналогу по Україні – січень 2019 року. Остаточне відключення аналогового мовлення в країні – квітень-травень 2019 року. Такі зміни ми пропонуємо”, – зазначив Ільяшенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.