В Україні кількість користувачів смартфонів зросла у п’ять разів – експерт

Експерт стверджує, що жінки є активнішими користувачами смартфонів, аніж чоловіки

Станом на 2018 рік 45% українців є постійними користувачами  смартфонів,  що в п’ять разів більше, ніж у 2013 році. Також наразі кількість користувачів мобільними телефонами всіх видів сягає 39 млн. Тобто за кількістю власників мобільних телефонів Україна відстає на три роки від європейських країн. Про це розповів Назар Гриник, експерт з мобільного маркетингу, засновник компанії LEAD9 під час конференції у прес-центрі «Главкома».

За даними дослідження «Smart Ukrainians 2018», котре здійснила агенція з 2013 року кількість власників смартфонів зросла з 9% до 45%.

«Це гарний показник економіки. Адже поширення гаджетів відповідає росту економічних можливостей населення. Саме тому це вказує на те, що країна виходить з кризи», – зазначив Гриник.

За його підрахунками, за кількістю власників смартфонів Україна відстає на три роки від європейських країн. Наприклад, в Румунії поширення смартфонів сягає 53%.

Він повідомив, що кількість мобільних користувачів фактично зрівнялася з ТБ -аудиторією.

«Наразі загальна кількість користувачів мобільними телефонами всіх видів, не  тільки смартфонів, складає 39 млн, а телеглядачів – 40 млн. Гадаю, що незабаром ми скажемо, що в Україні 39 млн користувачів смартфонів. Люди починають дивитися телевізійні канали на своєму смартфоні. Раніше першим  екраном  країни було телебачення, а зараз – це екран смартфона», – говорить експерт.

Також він наголосив на тому, що наразі додаткові можливості гаджетів у вигляді спеціальних додатків використовують 91% українських користувачів. Серед таких додатків 73% складають соціальні мережі, 61% -ігри, 51%- навігація та 49%- месенджери.

«Раніше люди просто телефонували чи відправляли sms. Проте сьогодні ми бачимо, що люди використовують програми смартфона. Адже sms дорого відправляти. Тому оператори несуть збитки у сегменті sms-повідомлень», – розповідає Назар Гриник.

За його словами, жінки(53%) є активнішими користувачами смартфонів, аніж чоловіки (47%).

«Жінки більш активно користуються соціальними мережами. Варто зазначити, що акаунти в  Instagram чи Fecebook, які орієнтовані на жіночу аудиторію, мають більше підписників», – розповідає експерт.

Також за результатами дослідження серед українців популярні  Viber (85%), Facebook Messenger (44%) та Skype (32%). Меншим попитом користуються WhatsApp (20%) та Telegram (11%).

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.