Хакери поліпшили найпотужнішу в світі кібер-зброю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники експертного співтовариства з питань кібербезпеки Fortinet поділилися відомостями про оновлену версію найбільшого на планеті ботнету Mirai. Інформація про це значиться на офіційному сайті компанії.

Прозвали цю модифікацію Mirai OMG. На відміну від попередньої версії, новий ботнет користується не тільки уразливими інтернету речей, але також і має здатність перетворення IoT-пристрої в проксі-сервер. Завдяки цьому зловмисники отримали можливість пропуску через заражені девайси шкідливого трафіку. Це дозволить хакерам значно краще приховувати своє місце розташування, а також здійснювати надалі потужні атаки.

Перші розмови про ботнет Mirai почалися ще в середині 2016 року. Розробники атакували сайт експерта з питань інтернет-безпеки Брайана Кребса. Обсяг трафіку сягав понад 660 гігабіт на секунду. Спеціаліст тоді назвав ботнет одним з «найпотужніших видів зброї сучасності».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники ФБР змогли обчислити творців Mirao через якийсь час і дуже здивувалися, адже ними були три простих американських студента. Вони регулярно влаштовували DDoS-атаки на чужі сервера відеоігри Minecraft, переманюючи гравців на власні сервери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.