Білл Гейтс вважає, що криптовалюти призводять до смерті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що криптовалюти вбивають людей “досить прямим шляхом”.

Мільярдер мав на увазі, що цифрові валюти, як от біткоїн, використовують для придбання таких препаратів, як синтетичний опіоїдний фентаніл.

Ба більше: пан Гейтс сказав, що анонімність цифрових валют означає, що вони пов’язані з фінансуванням тероризму та відмиванням грошей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Такими думками засновник Microsoft поділився під час сесії питань “Запитай мене про що завгодно” на порталі Reddit.

Дехто його критикував, кажучи, що пан Гейтс погано поінформований про технології. А дехто подумав, що він таким чином хоче вплинути на ринок криптовалюти.

Відповідаючи на запитання одного користувача про його думку щодо технологій, пан Гейтс сказав: “Головна особливість криптовалют – їхня анонімність. Я не думаю, що це вдала ідея. Можливість уряду знайти тих, хто відмиває гроші та ухиляється від сплати податків, а також фінансує тероризм – ось це гарна ідея”.

біткоїнКопирайт изображенияGETTY IMAGES

“Зараз криптовалюти використовуються для придбання фентанілу та інших наркотиків, тому це рідкісна технологія, яка спричинила смерті досить прямим шляхом. Я думаю, що спекулятивна хвиля навколо ICOs [первинне розміщення монет] та криптовалюти є надзвичайно ризикованою для тих, хто хоче слідувати довгій позиції (слідування довгій позиції означає, що власник отримує прибуток, якщо ціна на папери зростає – Ред.), – сказав пан Гейтс.

Пан Гейтс не завжди був настільки цинічним щодо біткоїна. 2014 року в інтерв’ю Bloomberg TV він сказав, що біткойн “кращий за валюту”.

Ветеран інвестицій Воррен Баффетт раніше говорив, що манія на спекулятивну криптовалюту “призведе до поганого кінця”.

Благодійні пожертвування

Під час чату на порталі Reddit, пан Гейтс сказав, що його три основні цілі – “знизити дитячу смертність та недоїдання, покласти край поліомієліту”.

Гейтс – співголова Фонду Білла і Мелінди Гейтс, який щороку витрачає мільярди на проекти в сфері освіти та охорони здоров’я.

Підвищення вартості криптовалюти спонукало уряди у всьому світі уважніше придивитись до їхнього впливу на економіки країн та громадян.

Технологіям, які лежать в основі криптовалют, дають високу оцінку. Однак існують побоювання, що криптовалюти можуть підірвати економіку, а також можуть бути пов’язані з кіберзлочинністю та відмиванням грошей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.