T-Mobile разом з Nokia та Ericsson збирається побудувати масштабну мережу 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже цього року вишки 5G будуть встановлені в 30 американських містах.

Найбільший у США мобільний оператор запустить бездротову мережу 5G на обладнанні двох європейських виробників – фінської Nokia і шведської Ericsson, повідомляє Reuters.

Старт проекту призначений на 2020 рік. Ролі компаній поки що не розподілені, але відомо, що Nokia більше спеціалізується на залізі, тоді як Ericsson – на програмних платформах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На придбання частот під 5G T-Mobile уже витратив $8 млрд, йому дісталася досить широка смуга (31 MHz) в діапазоні 600 MHz.

T-Mobile планує встановити вишки 5G вже цього року в 30 американських містах. Мобільний зв’язок наступного покоління прийде, зокрема, в Нью-Йорк, Лос-Анжелес, Лас-Вегас і Даллас.

Про фінансовий бік угоди з Nokia і Ericsson поки що не відомо.

На даний момент по всьому світу проводяться пілотні запуски мережі 5G. Зазвичай ці проекти обмежуються встановленням однієї-двох базових станцій і замірами швидкості. Наприклад, Ericsson і арабська оператор Etisalat в ході тестування 5G в Абу Дабі досягли швидкості 24 гігабіта в секунду.

T-Mobile теж почав тестувати 5G. Восени 2017 року оператор встановив першу базову станцію в Шаєні, штат Вайомінг, в найближчому році такі ж з’являться в містах Пенсільванії і Техасу.

Проблема швидкого розгортання мережі в національному масштабі полягає в необхідності конверсії частот. Більшість з них сьогодні використовується телевізійними операторами і авіацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.