Контролюйте стаж: в Україні запустили унікальний сервіс для працівників та пенсіонерів (ФОТО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розширюючи мережу сервісів для покращення обслуговування громадян, система Пенсійного фонду України на сьогодні пропонує високий рівень обслуговування та широкий спектр інформаційних послуг. Зокрема, веб-портал ПФУ – популярний та зручний механізм отримання інформації не тільки для пенсіонерів, а і для працюючих осіб.

Отримання інформації – не виходячи з дому!

Зареєструвавшись на веб-порталі ПФУ, кожен працюючий громадянин має змогу бачити в своєму «особистому кабінеті» дані про те, чи сплачує роботодавець за нього внески, в якому розмірі, отримати відомості про спеціальний або пільговий стаж (за його наявності). Маючи таку інформацію, працівник може легко контролювати накопичення свого страхового стажу для майбутньої пенсії, і якщо виникають якісь питання, одразу розпочати їх вирішувати, а не чекати, коли настане пенсійний вік.

Пенсіонери завдяки сервісу можуть отримати дані з власної пенсійної справи, де зазначаються вид і сума призначеної пенсії, до того ж – з урахуванням усіх надбавок, підвищень, грошових допомог, індексацій та інших доплат.

Крім того, на сторінках порталу є графіки прийому керівництва Пенсійного фонду, адреси управлінь Фонду; інформація про умови, порядок призначення, перерахунку та виплати пенсій; зразки бланків, заяв, інших документів, необхідних для призначення та перерахунку пенсій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як це працює?

Наприклад, громадянка Шевченко хоче дізнатися про свій страховий стаж. Що необхідно зробити? Зареєструватися на веб-порталі, зайти в «Особистий кабінет» та переглянути наявну інформацію про особу.

А буває так, що користувач не знайшов на веб-порталі необхідних даних. Що робити в такому разі? Вихід є: необхідно надіслати запит.

Наприклад, громадян Петренко зареєструвався на веб-порталі Пенсійного фонду, щоб дізнатися про свій страховий стаж, із врахуванням проходження військової служби з липня 2000 року. Але необхідних даних цей користувач не знайшов, тому через веб-портал відправив запит щодо надання необхідної йому інформації. Наступного дня він отримав відповідь про те, що відомості про суми нарахованого грошового забезпечення військовослужбовця подаються до Пенсійного фонду військовими частинами, починаючи з червня 2016 року. Тож дані про свій стаж з червня 2016-го він може бачити на веб-порталі, а за період до цього часу страховий стаж військовослужбовцям обчислюється на підставі довідки про проходження військової служби. Таким чином, громадянин Петренко за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України отримав інформацію та роз’яснення щодо свого страхового стажу – не виходячи з дому, не витрачаючи час і кошти на транспорт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.