Categories: Інтернет

Нацрада погодила план відключення аналогового телебачення

Share

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення схвалила проект плану поетапного виключення аналогового телерадіомовлення з 30 березня за винятком територій з особливим режимом мовлення.Відповідне рішення було прийнято на засіданні Національної ради 15 лютого, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу регулятора.

Зокрема, Нацрада погодила без зауважень два проекти постанови Кабінету міністрів, розроблених з метою врегулювання питань відключення аналогового телевізійного сигналу, а також спеціального режиму мовлення в зоні АТО і на окуповані території Криму.

Так, розробленим Адміністрацією Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації проектом пропонується в Плані використання радіочастотного ресурсу України відзначити, що термін припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення – 30 березень 2018 року, за винятком територій з особливим режимом мовлення.

У той же час іншим проектом, розроблених Мінінформполітікі пропонується до переліку адміністративно-територіальних одиниць, на яких може здійснюватися аналогове мовлення після його відключення на всій території України, внести Донецьку та Луганську області, а також окремі райони Херсонської області.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомлялося, в середині січня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України схвалив проект плану поетапного виключення аналогового телерадіомовлення з червня і запропонував п’ять областей для впровадження пілотного проекту з відключення аналогових радіоелектронних засобів в березні 2018 року.

Згідно з планом, в лютому 2018 року Національна рада має прийняти окреме рішення про перехід від аналогового до цифрового мовлення по першій області та країні в цілому. В цілому, припинення аналогового мовлення в країні очікується в червні 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024