У веб-браузер Google Chrome для смартфонів і комп’ютерів додано блокування реклами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Починаючи з сьогоднішнього дня, 15 лютого, всім користувачам веб-браузера Google Chrome для використання став доступний фірмовий блокувальник реклами, розроблений фахівцями «пошукового гіганта». Він блокує нав’язливі рекламні оголошення, до числа яких відносяться ті, які повністю закривають весь простір на екрані, автоматично починається програвати музика зі звуком, а також ряд інших, націлених на те, щоб відвідувач сайту на них натиснув випадково або навмисно.

Браузер Google Chrome з 15 лютого 2018 року блокує ту рекламу, яка за стандартами Coalition for Better Ads є недобросовісною. Іншими словами, відвідувачі більшості популярних веб-сайтів не помітять ніякої різниця, однак користувачі торрент-трекерів і інших ресурсів, де люблять використовувати агресивні рекламні формати, новою функцією однозначно залишаться більш ніж задоволені.

Компанія Google вже кілька разів розповідала про те, за яким принципом буде працювати функція блокування реклами і чого від неї чекати. Вона не є заміною розширень, на кшталт AdBlock, оскільки нова функція в Chrome націлена на боротьбу виключно з такими сайтами, які зловживають своїми можливостями по частині розміщення реклами. Такий підхід, в середньому, підвищує доходи сайту в 2-3 рази, оскільки кожен його відвідувач змушений натискати на рекламу, так як іноді іншого способу закрити її просто немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всім веб-сайтам, які не відповідають стандартам Coalition for Better Ads, будуть вислані повідомлення, щоб вони могли усунути всі порушення. На це їм дається 30 днів. Якщо вони цього не зроблять або відразу відмовляться робити, то інтернет-оглядач Google Chrome почне блокувати всю рекламу на такому сайті. З огляду на той факт, що цей браузер є найпопулярнішим в світі, впровадження вбудованого блокувальника реклами, що працює за замовчуванням, дуже сильно позначиться на доходах власників веб-сайтів, які заробляли на розміщенні нав’язливої ​​реклами.

Щоб отримати доступ до нової функції в Google Chrome, що представляє із себе блокувальник реклами, необхідно оновити інтернет-оглядач до самої останньої версії. Нова можливість доступна у всіх версіях веб-браузерах, включаючи такі для смартфонів і планшетів.

Раніше стало відомо про те, що прихована настройка в цьому веб-браузері негативно позначається на часі автономної роботи будь-якого комп’ютера на Windows 10. Її можна легко відключити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.