Інтернет

Яким буде інтернет в 2046 році: розробники створили сервіс, який переносить на 25 років вперед

Share

Новий проект організації “Архів Інтернету” (Internet Archive) показав, як Всесвітня павутина може виглядати в 2046 році.

“Архів Інтернету” є розробником сервісу Wayback Machine, що дозволяє повернутися в минуле і подивитися, як виглядали старі версії веб-сайтів.

Тепер організація в честь свого 25-річного ювілею запустила систему, діаметрально протилежну Wayforward Machine, пророкує, яким стане Інтернету в майбутньому. Сервіс дозволяє заглянути максимум на 25 років вперед – досить просто ввести Вас веб-адреса.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Спробуйте наш новий Wayforward Machine, щоб зануритися в світ, де доступ до знань перебуває під загрозою”, – відзначили творці сервісу на сайті .

              Так може виглядати Facebook в майбутньому

Судячи з результатів прогнозу, до 2046 року сторінки в Інтернеті кишітиме анімованими рекламними банерами, невразливими для розширень-блокувальників і антиспам, які також будуть “тікати” від курсора. Крім того, користувачі будуть стикатися з попередженнями про порушення закону при переході на заборонені сайти.

Деякі сервіси можуть також вимагати біометричні документи для підтвердження особи. При цьому популярні ресурси почнуть поголовно вимагати гроші за перегляд контенту. Можуть з’являтися спливаючі вікна наступного характеру: “Власник зробив цей контент недоступні на політичному блоці. Авторське право на цей матеріал було продовжено ще на 200 років”.

Творці Wayforward Machine припускають, що в 2023 році влада по всьому світу заборонять наскрізне шифрування даних, в 2024 року візьмуть “драконівські” закони про цифрове авторське право.

У 2043 році «Архів Інтернету” буде змушений піти в підпілля разом з іншими проектами, відкрито поширюють знання, а в 2044 році знищать останню фізичну копію роману Джорджа Оруела “1984”, який згодом стане символом повстання проти диктатури в Інтернеті.

Зрозуміло, це все лише фантазії і суб’єктивні припущення розробників, а не достовірне передбачення майбутнього всього людства. Мета Wayforward Machine полягає в тому, щоб вказати користувачам мережі небезпечні загрози для відкритого Інтернету та безкоштовних сервісів, таких як Wayback Machine.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Новий Apple Pencil отримає тактильний зворотний зв’язок

    Реліз нового стілусу не за горами. 3-тє покоління Apple Pencil оснастять унікальними функціями. Тактильний зворотний…

    30.04.2024

    У пошуковий рядок Google Chrome додали штучний інтелект

    Компанія Google додала в пошуковий рядок свого браузера Chrome можливості нейромереж. Як розповіли розробники у…

    30.04.2024

    На Kickstarter набирає популярності складний електричний лонгборд

    Італійська компанія Linky Innovation представила оновлений складний електричний лонгборд Kickstarter. Оригінальний Linky був анонсований ще…

    30.04.2024

    Власники Android не можуть надіслати відео WhatsApp

    Користувачі Android-смартфонів зіткнулися з неприємною проблемою – не вдається відправити відео до WhatsApp. При спробі…

    30.04.2024

    Чутки: середньобюджетний Huawei nova 13 Pro отримає флагманський процесор

    Huawei готується до випуску смартфонів середнього класу nova 13 Pro та 13 Ultra, і в…

    30.04.2024

    Українцям розповіли про ризики використання громадського Wi-Fi

    Провідний експерт нашого сайту Митник Михайло попередив про ризики, пов'язані з використанням незахищених громадських точок…

    30.04.2024