Колишні співробітники Google створили платний пошуковик Neeva. У ньому немає стеження і реклами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Двоє колишніх співробітників Google, Шрідхара Рамасвамі і Вівек Рагхунатан, запустили першу в світі платну пошукову систему Neeva .

Neeva доступна за передплатою за $ 4,95 на місяць. Натомість пошукач не показує рекламу і не збирає особисті дані. В цьому і є його головна фішка.

Зовні пошуковик Neeva схожий на Google. Це було зроблено спеціально, щоб користувачам було легше піти з «гугла» в новий сервіс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сильна сторона Neeva в тому, що видача пошукових запитів не заблоковано проплаченими контекстними банерами. Навіть на самі «грошові» запити на кшталт «iphone» результати в новому сервісі видаються чистими.

Neeva вже проіндексувала кілька мільярдів сторінок. Для показу інформації на картах використовується Google Maps. Постачальником погоди виступає The Weather Channel.

Ще однією особливістю Neeva є інтеграція зі сторонніми сервісами. Користувачі можуть підключити Gmail, Outlook, Google Диск, Dropbox і Slack, а потім шукати інформацію і файли звідти через пошуковий рядок.

На даний момент Neeva доступна тільки в США, але її можна запустити в Росії через VPN.

Співзасновники сервісу не приховують, що створили весь проект як протилежність принципам пошуку Google і збору даних користувача в ньому. Перший, Шрідхара Рамасвамі, працював в Google 15 років і був старшим віце-президентом з реклами. А другий, Вівек Рагхунатан, раніше обіймав посаду віце-президента по монетизації YouTube.

У Neeva зараз працюють 60 співробітників, з них 30 відсотків перейшли з Google. Fast Company ]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.