Які компанії оновлюють свої смартфони швидше за інших?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android 11 для смартфонів Google Pixel вийшов у вересні минулого року, а не так давно з’явилася перша бета Android 12 , але до цих пір сторонні виробники все ще не оновили до одинадцятої версії «зеленого робота» багато середньобюджетні і бюджетні моделі.

З флагманами справи йдуть краще – апдейти випустили майже всі великі бренди, а ресурс Android Authority вирішив з’ясувати , які компанії справляються з цим швидше за інших і склав рейтинг.

1. OnePlus

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і в минулому році , лідером виявилася OnePlus, хоча в цей раз на випуск нової версії Android знадобилося трохи більше часу. Якщо в 2019 році Android 10 випустили через 18 днів після релізу стабільної збірки, то в цьому Android 11 став доступний на флагманських OnePlus 8 і 8 Pro через 32 дня. Що стосується серії OnePlus 7 і доступного Nord, то для них поки випущена тільки бета-версія.

2. OPPO

Трохи менше оперативної виявилася споріднена OPPO, що входить в холдинг BBK разом з OnePlus. Android 11 для флагманів сімейства OPPO Find X2 вийшов 3 листопада 2020 року, через 56 днів після релізу. Зараз одинадцята версія операційки також доступна на OPPO F17 Pro і деяких моделях лінійки Reno. A-серія і більше смартфонів Reno повинні оновитися в першій половині цього року.

3. Xiaomi

З випуском Android 11 для Mi 10 і Mi 10 Pro за 62 дня компанія побила свій власний рекорд по швидкості випуску оновлень. Для порівняння, на реліз Android 11 в 2019 році Xiaomi знадобилося 122 дня.

4. Realme

Компанія досить швидко приступила до тестування бета-версії Android 11 для кількох моделей практично відразу після релізу в вересні, але на випуск першої стабільної збірки Realme знадобилося 87 днів – першим оновився Realme X50 Pro лише четвертого грудня. Проте, результат не такий поганий в порівнянні з іншими учасниками рейтингу.

5. Samsung

Samsung ніколи не славилася оперативністю, коли справа доходила до оновлень, але поступово ситуація змінюється на краще. На випуск Android 11 для смартфонів серій Galaxy S20 і Note 20 компанії знадобилося 95 днів, а Galaxy S10, Z Flip і Zold почали оновлюватися на початку цього року.

6. Sony

У Sony теж не найкраща репутація. Для тайваньських версій флагманського Xperia 1 II оновлення «прилетіло» через 97 днів після релізу Android 11, а до європейських моделей апдейт дістався ще через 7 днів. Потім, на початку цього року, були випущені оновлення для Xperia 5 II, Xperia 1 і Xperia 5.

Інші

  • ASUS випустила Android 11 для ZenFone 6 за 112 днів, а ROG Phone 3 до сих пір не оновився;
  • LG Velvet отримав апдейт за 144 дня, а V60, G8X ThinQ і Wing оновляться лише в другому кварталі 2021;
  • Першим смартфоном Motorola, для якого вийшов Android 11, став Moto G Pro – на випуск апдейта пішло 144 дня;
  • Якщо в 2019 році Nokia впоралася з випуском Android 10 за 36 днів, то на розгортання Android 11 у компанії чомусь пішло аж 147 днів;
  • Смартфони Huawei і Honor зі зрозумілих причин все ще працюють на Android 10 – виною всьому санкції США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.