Експерт пояснив, чому не варто писати свої ім’я та прізвище в інтернеті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використовуючи ваше ім’я і прізвище, знайдені в інтернеті, шахраї можуть писати вашим друзям і рідним, вимагаючи гроші або зібрати про вас інформацію, яку в майбутньому використовують як шантаж. Про це розповів керівник команди розробки месенджера Gem4me.

Всі ми робимо помилки, професійні або особисті, а інтернет, як відомо, пам’ятає все. ” Пристрасть до азартних ігор, зловживання алкоголем, зв’язок на стороні – що завгодно може стати приводом заплатити людям, в чиї руки потрапила ця інформація. І вам пощастить, якщо це буде одноразовий платіж, а не кабала на все життя “, – вказав експерт.

Багато людей, які не приховують своє ім’я, вважають за потрібне ще й похвалитися рівнем добробуту – постійно публікують фото з дорогих готелів, з престижних курортів і з дому, не приховуючи при цьому геолокації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

” Все це є чи не відкритим закликом до злодіїв: ось ця людина, дані якого всім відомі, зараз знаходиться на курорті в іншій країні, а значить, саме час забратися до нього додому “, – зазначає співрозмовник.

Тренд про захист даних користувачів не випадково зараз набирає таку силу. Люди починають розуміти, що висока ступінь відкритості означає низький ступінь захисту, і вживають заходів. Хтось перестав реєструватися в соціальних мережах під реальним ім’ям і навчився прати “мітки” місця і часу з фотографій. Хтось перейшов на спілкування в месенджери, які дозволяють не використовувати реальні дані і захищають листування від витоків.

” Зверніть увагу, дійсно відомі і заможні люди завжди уникають публічності – мало у кого є відкритий профіль у соціальних мережах, а якщо і є, то він ведеться з дотриманням всіх заходів безпеки. На Заході зараз користується популярністю ідея повної відмови від соцмереж: вважається, що це ознака вільної людини, який може дозволити собі жити без прив’язки до інтернету “, – резюмував експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.