Павло Дуров пояснив, чому Telegram кращий за Facebook

Творець Telegram Павло Дуров пояснив, чим його месенджер кращий за Facebook. За словами підприємця, творчий потенціал людей найкраще проявляється в невеликих групах, тому його команда впроваджує інновації швидше, ніж Facebook.

«Люди еволюціонували, щоб найефективніше працювати в невеликих групах до 150 чоловік, — пише Дуров. — Ось чому скрізь, де є централізація і надмірна ієрархія, виникає неефективність і недовикористання людського потенціалу. Капіталістичні монополії і соціалістичні диктатури однаково погані».

Дуров вважає, що в «природному середовищі» кожне маленьке співтовариство здатне виростити видатного лідера і незалежного мислителя. Однак в тому світі, в якому ми живемо — в світі монополій вартістю трильйони доларів і роздутих урядів — потенціал сотень мільйонів людей пригнічується обмеженнями, що накладаються штучними соціальними структурами.

На його думку, це причина того, чому десятки тисяч людей, які працюють у великих корпораціях, таких як Facebook, не встигають за такими невеликими командами як ті, що працюють над Telegram.

«Справжня творчість рідко зустрічається в організаціях і товариствах, побудованих на надмірній ієрархії і відсутності особистої автономії», — підсумував Дуров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.