Epic Games і Apple надають одинакові аргументи в судовому процесі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Epic Games знову бореться зі звинуваченнями Apple в тому, що розробник гри вкрав гроші у технологічного гіганта, дозволивши геймерам купувати неймовірно популярну гру Fortnite через власну платіжну систему. Це дозволило Epic обійти платформу оплати всередині додатків Apple, від якої у останньої урізано 30%. У новому протоколі, поданому в п’ятницю, Epic підкреслено заявила, що Apple «не має прав на плоди праці Epic».

Apple висуває ряд причин, за якими Epic – поганий хлопець в даному випадку

Коли Epic Games запропонувала власну систему прямих платежів, Apple викинула Fortnite з App Store, і Epic подала цивільний позов, звинувачення Apple в монополістичному поведінці. Apple також прагнула скасувати облікові записи розробників Epic для iOS і macOS, що завадило б користувачам Fortnite в App Store отримувати оновлення для гри або мати можливість купувати будь-які нові назви у розробника гри.

Втрата цих облікових записів розробників також призведе до вигнання ігрового двіжка Epic Unreal Engine з App Store, що вплине на інших розробників, крім Epic. Раніше в цьому місяці окружний суддя США Івонн Гонсалес Роджерс видала судову заборону, що забороняє Apple видалити Unreal Engine зі свого магазину додатків для iOS. Однак суддя не наказав Apple повернути Fortnite в App Store.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple  з іншого боку, прагне стягнути з Epic деякий збиток за порушення контракту, і судові позови включають зустрічні позови проти Epic про «безпідставне збагачення» і «шкідливий втручанні», що порушують відносини Apple з її клієнтами. Apple відзначає, що позов Epic є не більше ніж суперечкою через гроші, і заявляє, що, хоча Epic любить грати роль сучасного Робін Гуда, «насправді це багатомільярдне підприємство, яке просто не хоче нічого платити за величезну цінність, яку він отримує від App Store “.

Apple відзначає, що Epic скористалася всім, що пропонує App Store, включаючи технології, маркетинг, охоплення клієнтів і багато іншого. Apple заявляє, що за два роки існування Fortnite в App Store вона використовувала більше 400 своїх платформ API, була перевірена понад 200 разів оглядачами додатків Apple і надала клієнтам Apple понад 140 унікальних оновлень і кожен раз, коли запускався новий сезон гри, Apple просувала його, розсилаючи твіти; він навіть розмістив рекламний щит на Таймс-сквер, щоб просувати концерт для Fortnite в додатку.

Apple заявляє, що завдяки підтримці протягом двох коротких років Fortnite домігся великого успіху з 130 мільйонами завантажень в 174 країнах, що дозволило Epic покласти в банк понад півмільярда доларів. І хоча коментарі Apple звучать так, ніби компанія вважає, що Epic в боргу перед нею, ще в квітні розробник гри написав листа з подякою технологічному гіганту за його підтримку і просування подій Fortnite.

Але це змінилося всього через кілька місяців, і Apple заявляє, що Epic раптово захотіла скористатися перевагами лістингу в App Store, не сплачуючи за них. Виробник технологій отримав лист від генерального директора Epic Тіма Суїні, в якому вимагалося, щоб Epic отримала всі переваги розміщення в App Store, при цьому споживачі повинні платити Epic безпосередньо, а не через Apple.

Apple стверджує, що Epic використовувала старий прийом троянського коня, щоб ховати посилання на систему прямих платежів Epic за нижчою ціною.

3 серпня в App Store була запущена нова версія Fortnite, яка, за словами Apple, включала в себе приховане програмне забезпечення, що дозволяє користувачам обходити Apple і замість цього робити покупки в додатку через Epic. І щоб довести, що це не монополіст, компанія заявляє, що існує жорстка конкуренція за пристрої, платформи і додатки. За словами Apple, користувачі Fortnite можуть витратити свої V-Bucks не менше ніж на шість різних мобільних пристроїв, ПК і ігрових консолей.

І це те, що ми робимо зараз, коли Apple стверджує, що кожна дія, яке вона робила проти Epic, було зроблено в законних ділових цілях. Обидві сторони стверджують, що інша сторона намагається скористатися її важкою роботою, не проводячи оплати. Apple заявляє, що Epic використовує інструменти, пропоновані Fortnite зі списку в App Store, що не виплачуючи Apple 30% знижки за цей привілей. Epic стверджує, що «неодноразові твердження Apple про крадіжки зводяться до незвичайного твердженням, що збір платежів гравців Epic, створений на основі роботи художників, дизайнерів та інженерів Epic, захоплює щось, що належить Apple».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.